top of page

za 20 apr

|

Gent

Rum Tasting Zaterdag 20 april 2024

We proeven 7 rums, waarvan enkele 'arrangées', van de Rhumerie Gaillarde uit de Corrèze (Frankrijk). Een ware smaakontdekking.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Rum Tasting Zaterdag 20 april 2024
Rum Tasting Zaterdag 20 april 2024

Tijd en locatie

20 apr 2024, 19:00 – 23:00

Gent, Kiekuneiy, Mariakerke, 9030 Gent, België

Gasten

Over het evenement

Vorig jaar ontdenkten wij bij toeval de Rhumerie Gaillarde. Tijdens ons verblijf in de Corrèze brachten wij een bezoek aan deze Rhumerie en werden overdonderd door hun variaties.

Een paar jaar geleden ontstond in Chamboulive in de Corrèze het idee om een rumdistilleerderij op te richten. Een traditionele distilleerderij oprichten die Arrangés, Finish en Vieux Rhums in produceert, maar zonder druk = geen kwaliteit opofferen voor winst.

De productie van Arrangés vereist een maceratieperiode van enkele maanden om alle aroma's tot uiting te laten komen en de smaakpapillen van zowel kenners als amateurs te verrukken. Finish en Vieux Rhums vereisen daarentegen een lange rijping, van minimaal 12 maanden tot 10 jaar voor de oudste rum.

Men heeft gekozen voor een ecologisch verantwoorde en beredeneerde aanpak om "made in Corrèze", regionale producten een ereplaats te geven. Zoveel mogelijk van hun producten worden lokaal gekocht om korte circuits te bevorderen en de best mogelijke kwaliteit van hun producten te garanderen.

Deel dit evenement

bottom of page