top of page
line up.jpg

WAAROM?

Waarom een tasting door de Whisky Amigo’s?


De Whisky Amigo’s zijn 3 vrienden die als hobby nogal wat ervaring hebben opgedaan met whisky. Zowel door proeven, reizen als ontdekken. Graag geven zij vanaf nu hun kennis door via originele tastings.


De kosten voor een tasting kunnen daarom betaalbaar blijven en zijn, ondanks de hogere inkoopkosten, meestal lager dan de elders aangeboden commerciële proeverijen!


Er zijn al heel wat plaatsen waar een tasting wordt gehouden, maar meestal zijn die gebonden aan hun leverancier met hun assortiment. Vaak worden daar dan ook de meest voorkomende “standaard” whisky’s uitgeschonken. Soms ook niet altijd de lekkerste, de meest interessante of de beste whisky qua prijs/kwaliteit verhouding. Een oude fles, een bijzondere (private) botteling of eentje die voor het buitenland is gebotteld kom je er ook niet tegen. Op onze tastings kan dat dus wel! De minder bekende distilleerderijen en bottelaars komen bij ons ook aan bod.


Ook komen zij niet naar jou toe. En als je er niet dichtbij woont heb je altijd weer het probleem hoe er te komen, autorijden is meestal niet meer aangewezen, tenzij met een bob.


Door de Whisky Amigo’s kan je gewoon thuis, of op een zelfgekozen locatie, een persoonlijke whisky tasting laten organiseren. Dus veel persoonlijker, intiemer en leuker dan zo’n commerciële proeverij!


Een ander voordeel is dat je geen fantasieloze standaard tasting krijgt voorgeschoteld (“rondje door Schotland”, “classic malts”, etc.), maar dat er met aandacht mooie whisky’s worden uitgezocht. En dat onze tasting aan de eigen wensen en voorkeuren op jouw maat wordt gemaakt. Uiteraard wordt in onderling overleg bepaald wat er geproefd gaat worden en hoe. Diverse varianten zijn daarbij mogelijk.


Dus voor welke gelegenheid dan ook, zakelijk of privé, de Whisky Amigo’s zorgen altijd voor een geslaagde tasting!

bottom of page